Hur ta bort drivaxel på 740? OCH hur fästa handbromsvajer??

viktorlindh Lååga dieselskööp är fräckt :)
24 augusti 2011 · 163 Inlägg

hej, renoverar bromsarna på en gammal 740 jag köpt, o ska nu byta bromssköldar på båda sidor ibak och vajern har även gått av till högra sidan (bakifrån sett) har tagit bort dom 4 bultarna med, är det bara att slå tills de lossnar eller? och kan man skarva vajern med ett vajerlås? eller godkänns ej det? MVH viktor

Volvo 740 D24 USA "Dieseleliten" (1988)
Biven
27 augusti 2011 · 9 Inlägg

För att ta loss drivaxeln demonterar du först bromskivan. Sedan vänder du bromsskivan och monterar den igen med s a s fel sida mot bakaxeln. Använd två hjulbultar. Nu har du fått ett bra handtag att dra ut drivaxeln med.
Det där med att bara "slå" fattar jag inte riktigt. Menar du bromsskivan så vet du väl att den sitter fast med en stjärnskruv? Sedan är det bara att knacka, banka och lirka på vanligt sätt. Glöm inte att slacka vajern innan du monterar en ny, alltså på spännaren bakom handbromskonsolen inne i kupén.
Innanför bromsskivan liknar ju handbromsanordningen de gamla vanliga trumbromsarna. Det är fjädrar  och pill. Rita gärna en skiss på hur det ser ut innan du tar isär, det sparar tid sedan.

viktorlindh Lååga dieselskööp är fräckt :)
29 augusti 2011 · 163 Inlägg

tack så mycket för svaret. handbromsvajern har redan löst sig:) ska ta itu me divaxeln nu bara=)

Volvo 740 D24 USA "Dieseleliten" (1988)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang