Äntligen, 70K att spendera, vad ska jag köpa?

Tripleh
12 januari 2007 · 16 Inlägg

Tjenare, Har 70.000 att köpa bil för ( andra bilen såld ), Har funderat väldigt mycket på en Audi S2. Men nu när det finns så mycket att välja på så blir man ju förbannat förvirrad.
Vet ej vad jag ska köpa och behöver lite tips=). 5dörrars går ju skit bra, 3dörrars med.

Hjälp mig:O

salomonsson
12 januari 2007 · 2 Inlägg

ett hus

second place is the first loser
Fredrik.Gustavsson
12 januari 2007 · 2 123 Inlägg

Toyota Celica GT4 90-93
Toyota Celica GT 94-99
Mitsubishi Eclipse
Mitsubishi 3000 GT
Nissan 200SX s14
MG ZR 160
Audi A3
Golf IV
Finns ju hur mkt som helst.

Tripleh
12 januari 2007 · 16 Inlägg

Men är Nissan, Toyota och Mitsubishi pålitliga bilar?

John87 Stolt Volvoägare
12 januari 2007 · 4 913 Inlägg

Tripleh skrev:
Men är Nissan, Toyota och Mitsubishi pålitliga bilar?

Räcker med att du tittar på den så får du bucklor. Rost också.
Verkar krångla en del också.

Lätta att styla och trimma och grymt roliga att köra big_smile

Pojkar kör turbo. Män kör V8.
Trozzo Oekonomisk, ja visst
12 januari 2007 · 966 Inlägg

John87 skrev:

Tripleh skrev:
Men är Nissan, Toyota och Mitsubishi pålitliga bilar?

Räcker med att du tittar på den så får du bucklor. Rost också.
Verkar krångla en del också.

Lätta att styla och trimma och grymt roliga att köra big_smile

Fattar inte varför ni tror att alla japanare är ömtåliga i plåten, har själv haft 2 japanare plus att många polare haft det och ingen av dom har haft bucklor i plåten eller mycket rost, det gäller ju precis som med alla bilar att rostskydd även dessa bilar, så klara dom sig med.

Och angående pålitligeheten hos japaner, så kan jag säga att Toyota, honda och Bmw (Vet att bmw inte japanskt) har dom mest pålitliga motorer som finns

Lär dig flyga. 1. Hitta en plan mark 2. Kasta dig mot marken 3. Missa marken 4. Flyg
AMC Hornet projekt-tråd: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=47824
Volkswagen Corrado VR6 "Kamelia" (1993)
niclas_swe bitter besserwisser
12 januari 2007 · 644 Inlägg

har även jag haft ett gäng japsare och varit sjukt nöjd.
har definitivt inte haft några problem med rost osv som alla säger. min farmor har en daihatsu charade turbo från 86, den är HELT rostfri och hur mycket tvättar gamla tanter sina bilar?
min eclipse jag hade hade jag inga problem med bara vanlig service och att man bytte delar som blev slitna tex remmar.
däremot kan man ju tycka att det vore roligare med en bil som inte är så vanlig som alla sportigare japsare börjar bli. men det kan ju bara du avgöra hur kul du tycker det är.

Niclas Magnusson
Jönköping / Harrisburg PA
C2racing
12 januari 2007 · 238 Inlägg

Köp s2:an om du verkligen är sugen på den, audis 5:or är kapabla att krama ut hutlösa effekter ur + har du ju 4WD:en så du får ju kalas starter om du racer m,m

men de är svårt att hitta en s2:a i kanske de skick man önskar antagligen är somliga exemplar pedantskötta och seriöst trimmade, men då kostar dom gärna en bit över 120-tusen, och dem exemplaren under ca 100 tusen är oftast långmilare, men de är inget som talart för att de är dåligt, är allt underhållet som de ska kan dom gå mycket långt.

om du nu ska köpa en s2:a läs denna köp guide:






Köpguide Audi S2
 
   
   

  Källa:
Gustav "Beppo" Erikson


Marknaden erbjuder en hel del Audi S2:or när denna artikel skrivs, men det finns mindre bra exemplar där ute som man skall passa sig för. Det kan vara värt en lite längre tripp för att hitta ett av dom bra exemplaren. Om du skall köpa en S2:a så se till att ha kollat upp vissa saker innan du sätter dig i bilen och åker iväg för att kolla närmare på objektet.


När du pratar med ägaren på telefon kan du ju passa på att fråga en del grundläggande saker. Detta gäller ju vid alla bilköp men ändå. Om du inte är nöjd med svaren så leta vidare, det är lätt att bli förförd av kraften och farten i en Audi S2 vid provkörning och kanske man köper något som man inte är riktigt nöjd med ändå.

Hur många ägare?
Servicehistorik/ bok?
Tidigare krockskador?
Färg?
Miltal?
Besiktningsförhållande + skatt?
Varför säljs bilen?
Däckens skick?
Läder eller tyginredning?
Fungerande AC?
Utrustning?
Styling/annan eftermonterad utrustning?
Skick?
Om du sedan bestämmer dig för att det är värt att kolla på den så förbered dig på en ordentlig undersökning av bilen och ta gärna med dig oömma kläder, en ficklampa, en liten spegel och lite annat som kan vara bra att ha när man skall krypa runt och kolla efter skavanker. Be också ägaren om att få se bilen kall, det vill säga bilen inte skall ha varit igång på ett par timmar innan du kommer för att titta på den. Detta kan avslöja både det ena och andra.

Kom ihåg att när du köper privat är det djungelns lag som gäller. Se till att få se bilen på en väl upplyst plats, det är dagsljus som gäller eller ett väl belyst garage. Bestäm inget vid första besöket. Det kan vara bra att få komma hem och få lite perspektiv på saker och ting, kontrollera bilen mot bilregistret och besiktningen och så vidare. Sedan kan du åka och titta på bilen en gång till när du fått lite kött på benen.

Första titten
Här följer en lista på saker som kan vara bra att kontrollera vid en snabbare besiktning. Det finns varningssignaler som bör få dig att tacka för titten och söka nya objekt, och en sådan kontroll är snabbt avklarad. Detta skall inte ses som något definitivt utan skall fungera som en vägledning till att allt inte står rätt till. Sedan är det beroende på din kunskap och dina kontakter som dessa saker kan tyckas vara mer eller mindre viktiga.

Hur ser bilen ut vid första ögonkastet? Är helhetsbilden bra eller är det något som är fel? Kontrollera bilens linjer och konstatera om bilen är rak och fin eller om den kan vara ett rätat vrak. Se till att springorna mellan dörrar och skärmar är raka och att huv och baklucka ligger rätt och ser bra ut. Skeva spalter är en varningssignal på att något inte står rätt till. Titta också efter färg på gummilister och i dörrgångar. Lackskarvar efter dåligt maskeringsarbete syns lätt.

Lackens skick är en faktor som spelar in vid prissättningen. Skulle bilen vara helt eller delvis omlackerad bör man fråga ägaren om detta. Kanske tyckte han att huven och skärmarna såg tråkiga ut med alla stenskott. Kanske missade han högerregeln och planterade bilen i sidan på en annan. Kontrollera också att det inte skiljer i nyanser ifall det skulle vara omlackerat. Kan du leva med det är det läge att pruta.

Någon vidare allvarlig rost borde du inte finna på dessa bilar då de var helgalvaniserade från fabrik. Nu är det dock så att dom äldsta exemplaren är 11 år gamla och på sina ställen kan det säkert finnas rostfläckar. Bilar vid kusterna och i områden där dom saltar vägarna på vintern blir i regel värre angripna än bilar inåt landet och i norr.

Ta en titt att däck och fälgar är i bra skick. Däcken får inte vara ojämnt slitna, ha skador eller bulor. En kantstött fälg kan ge skador på framvagnen. Även om det sitter stora fälgar på bilen är det svårt att begära mycket pengar för dem. Ofta kan du få med dessa för ett mycket bättre pris än lösa. Tänk på att det är inte fälgarna som är dyra, det är däcken, speciellt när man kommer upp i dimensioner över 17". Skulle fälgarna vara i dåligt skick kan man ju alltid försöka få ett bra pris på dem och sedan lackera om dem. Det går faktiskt att ordna ganska billigt.

När du ändå är nere och inspekterar hjul och fälgar, kontrollera bromsarnas skick lite extra noga. kontrollera skivorna att dessa inte har missfärgningar eller djupa skåror. De får naturligtvis inte heller vara för slitna. Nya skivor och belägg är inte billigt. Är dessutom bromsoken trasiga, då blir det DYRT. Ta med detta i beräkningarna när du förhandlar om priset. Att byta skivor och belägg fram på en VAG-verkstad kostar cirka 4000 kr. Lösa delar kan du hitta och montera själv från cirka 1500 kr. Bromsarna är en svag punkt på S2:an. Frambromsarna är underdimensionerade redan för originaleffekten och om du ska trimma bilen bör du uppgradera bromsarna i första hand. FAQ om detta finner du här på NordicAudi. Även om du ska byta bromsarna så vet ju inte säljaren det - PRUTA!

Ta en koll under bilen och titta efter läckage från motor, växellåda och drivlina. Om du hittar en pöl under bilen så kontrollera vad det kan vara för vätska. Kondensvatten från klimatanläggningen droppar ner under bilen bakom höger framhjul om den nyss varit igång.

Till sist släng ett öga på rutorna. Dessa skall vara repfria och utan stenskott och sprickor. Framrutan kan även användas som indikation på hur långt bilen gått, såvida den inte är bytt. En blästrad ruta tyder på många autobahnmil. Kontrollera även framlyktorna på samma sätt.

Närmare granskning
Nu när du gjort den första kontrollen och kommit fram till att bilen inte är ett vrak är det dags att titta lite närmare på saker och ting.

Dörrarna: Öppna dörrarna och kontrollera slitage på gångjärn och låsmekanism. Slitage på låsmekanismen tyder på feljusterad dörr. Titta också efter rost och andra skador runt gångjärn och lås. Kontrollera att gummilisterna är hela och fina. Känn på golvmattorna om de är fuktiga, tveka inte att lyfta på mattor och inspektera plåten under om du misstänker något. Slitage på mattorna skall matcha bilens övriga skick såvida de inte är utbytta.

Bakparti och bagagerum: Här är det värt att kontrollera lite extra eftersom en del S2 Coupéer har en tendens att läcka in vatten. Detta sker vanligtvis runt lyktglaset när en gummilist där går sönder vilket den kan göra med tiden då den blir gammal och torkar. Ta en titt innanför klädseln och lossa gärna lampornas bakstycke och kontrollera "kretskortet" och lampfästena. Dessa kan rosta sönder med överslag och en massa tråkiga elfel som följd. Du måste dessutom lyfta ur reservhjulet för att komma åt vänster baklampa, då kan du passa på att kontrollera reservhjulsbaljan och reservhjulet samtidigt. Här skall du finna bilens verktyg och en domkraft också om allt är som det ska.

Inredningen: S2:ans inredning verkar hålla väldigt bra i jämförelse med andra tillverkares, men det finns utsatta områden. Kontrollera skålningen på stolarna, ofta kan man känna järnrören i stolens underrede och då måste stoppningen bytas. Det går ganska lätt på en standardstol och stoppningen kostar cirka 800 kr till sittdynan. Titta också efter brännmärken från cigaretter, det finns ju trots allt folk som röker i bilen. Kontrollera också askkopp och tändare om du vill ha en rökfri bil. Stolens funktion skall också kontrolleras. För den fram och tillbaka, upp och ner, fäll bak ryggstödet och fäll sätet framåt. Det skall glida lätt i skenorna och inte kärva. När du ändå fällt fram det kan du kontrollera baksätet. Kontrollera bältenas funktion.

Under huven: Även om du inte vet mycket om bilar ska du ändå titta under huven. Ta en titt på innerskärmar och olika plastdetaljer. Sitter de som dom ska eller kanske glipar de någonstans? Bucklor på innerskärmar och fjäderbenstorn tyder på allvarligare smällar. Titta efter oljeläckage. Ventilkåpans packning kan ibland gå sönder och då ställer sig olja i tändstiftshålen med dålig motorgång som följd. Självklart finns det vätskor i alla behållare men kontrollera för säkerhets skull. Hydraulvätskan skall vara lite grönaktig. Detta är för att Audi rekommenderar deras egen G002000 och man skall heller inte använda något annat än den. Tidiga modeller (91-92) hade 3B motor och efter det kom bilen med den lite starkare ABY motorn. Om du är osäker på vilket du kollar på kan du titta längst bak på topplocket. ABY motorn saknar fördelare och har en tändstiftskåpa som skiljer sig från 3b.

Reglage och pedaler: Innan du sätter dig tillrätta i bilen, böj dig ner och kontrollera pedalgumminas slitage. När du ändå är nere kan du passa på att kontrollera under bilen lite noggrannare. Titta längs tröskeln, inga bucklor eller liknande som tyder på dikeskörningar eller felaktigt brukande av domkraft. Bromsslangar och bränsleledningar skall sitta fast och rakt. Kontrollera också i hjulhusen, gammalt blött grus kan lägga sig och då kan det börja rosta. Kolla också på motorns undersida efter oljeläckage och liknande. Det sitter mårdskydd (motorskydd) på S2:an och det är lättast att titta efter oljeläckage från motorrummet.

Bakom ratten: Väl på plats bakom den treekrade ratten med S2-emblem är det bara att ställa in stolen, för den fungerade väl fint? För växelspaken genom alla sina lägen. Den skall gå lätt och tyst. Tryck ner koppling och broms. Känns det bra? Känn på handbromsen. Rätt justerad så skall det inte behövas mer än 4-5 "klick" innan den har låst. Bromsoken bak är självjusterande men har en tendens att kärva. I värsta fall betyder det att oket måste bytas och då kostar det pengar igen. Under FAQ finner du en beskrivning på hur du kan renovera dina ok, samt hur du kan montera en smörjnippel för att slippa problemet i framtiden.

Du kan också kontrollera bältena efter stämpel med tillverkningdatum, så att dessa stämmer med bilens årgång. Lite kan ju skilja men de skall inte vara tillverkade flera år efter bilen för då är det något skumt.

Provkörningen
Autocheck: Innan du startar motorn, kontrollera att bilens autocheck-funktion fungerar. När du slagit på tändningen skall det tändas tre (två om bilen inte har airbag) röda lampor. En för oljetryck, en för generatorns laddning samt en om bilen är utrustad med airbag (slocknar efter några sekunder). Dessutom skall en gul lampa tändas för ABS-systemet, men denna skall slockna efter ett par sekunder. Autochecksystemet varnar om det är något som är fel med bilen och den kontrollerar även om bromsljuset fungerar. Detta får du verifiera genom att trycka på bromspedalen när du blir ombedd. Då skall den kvittera med "OK" i displayen. Kontrollera också att alla lampor i alla mätare och knappar fungerar. Även i mätarna framför växelspaken och knapparna till elhissar och liknande.

Starta bilen: Medan du vrider på nyckeln, håll ett öga på oljetrycksmätaren framför växelspaken. Bilen skall starta utan försening eller att du ska behöva mala på starten. Oljetrycket på en kall motor skall omedelbart uppgå till 4 bar. Även voltmätaren skall nu gå upp och lägga sig på runt 13-14V, absolut inte under 13V. En frisk motor går jämt på tomgång utan att vandra eller hacka till.

Lyssna efter läckage på avgassystem, bränslepumpen skall inte höras mer än ett litet bakgrundsurr. Lyssna vid grenröret och känn efter avgaspuffar med handen. Grenröret har en tendens att spricka på S2:or föranlett av dåliga motorkuddar. Ett sprucket grenrör är ju aldrig bra, det är dessutom dyrt att byta. Lyssna också efter ventilslammer. Med kall motor hörs det men även vid varm om man använder dålig olja eller håller för låg oljenivå.

Ute på vägen: Innan du åker iväg se till att du sitter bekvämt och att bromspedalen känns stum och bra. Om det är en tidig S2:a du kontrollerar, tryck på ABS-knappen i mittpanelen. Då ska varningslampan tändas i mätarhuset och vara tänd tills du trycker på knappen igen.

Diff-spärren: Kontrollera också funktionen av denna knapp. Tryck ner den. Den sitter mellan sätena bredvid handbromsen. Du låser nu den bakre differentialspärren och även nu skall det tändas en ABS-varning i instrumenthuset. Det tänds även en lampa bredvid diff-knappen. Dessa lampor släcks när fordonets hastighet överstiger 30 km/h då diffspärren kopplas ur.

Varmkörning: Medan du kör runt och värmer upp motorn finns det lite saker du kan kontrollera. Bilen skall hålla jämn fart vid jämn gas. Den skall heller inte "dippa" när du kopplar ur vid en korsning eller liknande. Om motorn vill dö vid dessa tillfällen kan det vara frågan om en lättare reparation som kan vara exempelvis en trasig vakuumslang, kärvande tomgångsventil eller en dålig gasspjällspotentiometer. Påtala detta för ägaren och konsultera sedan folk här på forumet. Det finns många som har haft detta problem.

Fjädring och stötdämpare: Känn efter att bilens stötdämpare och styrinrättning ger ett stabilt intryck utan glapp och vibrationer. Bilen skall inte dra åt något håll, inte vid färd och inte vid inbromsning. Skulle bilen kännas slapp och vinglig är detta ett tecken på dåliga bussningar och slitna stötdämpare. Vissa bilar kan kännas stötiga då en del monterar polyuretanbussningar i länkarmarna för att optimera väghållningen. Bra på bana men mindre bekvämt till vardags. Försök att hitta en stor plan där du kan köra branta åttor med bilen. Knäpper det från framvagnen tyder det på slitna drivknutar.

Mätarna: Försök att kasta ett öga på bilens olika mätare lite då och då under provkörningen. Temperaturmätaren bör ligga stadigt runt 90 grader när bilen blivit varm. Ligger den under kan det vara en trasig termostat och ligger den för högt kan det vara allvarligare. Lyssna så att kylfläkten slår av och på då och då. Detta sker oftast vid kökörning eller liknande när temperaturen vanligen kan stiga lite. Oljetrycket bör ligga runt 4 bar över 2000 varv och mellan 1,5 - 2 bar på tomgång. Oljetemperaturen skall ligga runt 90 grader om det inte är väldigt varmt och du har kört väldigt hårt under en längre stund då den kan stiga något.

Prestanda: Självklart finns det kraft. Det är ju trots allt en av 90-talets muskelbilar du kör. Det kan kännas fel att dra ur en bil vars ägare du inte känner men det måste ändå göras för att man ska kunna säga att den är felfri. Det finns ingen turbotryckmätare i bilen såvida den inte är extramonterad, men det "suger" som mest mellan 2500 - 3500 varv. Över 5000 är det ingen mening att dra en S2:a då det inte finns mycket effekt där ändå, och dessutom blir laddtrycket lägre uppe på de varvtalen. Ett traditionellt sätt att prova om växellådan är ok är att dra bilen på ettan upp till dessa varv och sedan "kasta" i tvåan. En frisk växellåda skall klara detta medan en sliten kommer att protestera med ett skorrande läte. Lite pinsamt för tillfället då ägaren antagligen blänger på dig men det är ju han som kränger en bil med dålig låda. Ett annat sätt att kontrollera samma sak är att motorbromsa sig hårt ner genom växlarna och om lådan är svag kommer den att skorra när du går från trean till tvåan. Att göra dessa två manövrar efter varandra är inte att rekommendera då ägaren förmodligen kan bli lite stött över att du misshandlar hans bil.

Medan du plockar dig igenom växlarna ska du hålla koll i backspegeln. Ryker bilen blått kan detta tyda på att kolvar och cylindrar är slitna. Vit rök indikerar att motorn läcker vatten, vanligen topplockspackningen. Svart rök kan vara ett tecken på sliten turbo men också ett tätt luftfilter kan ge detta symptom. Klart är i alla fall att ryker bilen svart så går den på för fet blandning.

Bromsprov: Eftersom frambromsarna på Audi S2 är kraftigt underdimensionerade kan du ju i alla fall konstatera skicket på dem genom att göra en kraftig inbromsning från hög hastighet. Det skall inte vibrera i ratten, inte pulsera i pedalen och bilen skall inte dra eller kränga åt något håll. Dessa bromsar går att uppdatera med antingen nya skivor och belägg av bättre kvalitet eller genom at konvertera till Porschebromsar. Mer om detta finner du under FAQ här på Nordicaudi.

Kyla motorn: När du stannat, låt bilen stå på tomgång medan du ännu en gång lyfter på huven och kontrollera efter läckage eller skumma ljud nu när motorn är varm. Kylfläkten går på termostat så se upp med vart du stoppar in fingrarna.

Nu när du stänger av motorn skall du prova bromsackumulatorn eller "bomben" som den kallas av audifolk. Den har till uppgift att se till att du har bromsservo även om du skulle få motorstop, exempelvis om du måste panikbromsa och inte hinner koppla ur så har du fortfarande bromsservo även efter det att motorn har dött.

Stäng av bilen och pumpa på bromsen med tändningen påslagen. När servotrycket i systemet blir för lågt kommer en bromsvarning att visas i ett fönster i mätarhuset samtidigt som du kommer få en ljudsignal. Antalet pumpningar innan detta sker är beroende på "bombens" skick. 25 pumpningar eller mer betyder att den är i fullgott skick. 10-15 fungerar men kommer att behövas en översyn av systemet. Under 10 pumpningar betyder att den är i dåligt skick och behöver bytas.

Utrustning och tillbehör: Bilen är välutrustad både i standardutförande och förmodligen ytterligare något av tidigare ägare. Se till att kontrollera funktionen för alla reglage och knappar i bilen och testa alla upptänkliga funktioner.

Om bilen är utrustad med klimatanläggning, se till att denna fungerar och att den verkligen blåser riktigt kallt men också riktigt varmt. Ett trasigt system som måste uppgraderas till nyare kylmedia kommer att kosta femsiffriga belopp. Kontrollera att recirkulationsknappen fungerar. När du trycker på knappen skall du höra en motor som stänger spjällen.

Slå på "defrostern", efter ett par minuter skall bakrutan kännas ljummen, kontrollera även speglar som är eluppvärmda. Att flåsa på bakrutan över slingorna tills det blir imma är ett enkelt knep för att kontrollera att alla slingor är hela.

Tacklucka: Kontrollera takluckan, listen kan ha torkat med läckage som följd. Kontrollera särskilt i bakkant på luckan där skarven i listen ligger att det inte är en glipa där. Syna innertaket efter vattenfläckar runt takluckan. Kontrollera larm och startspärr, spolning på framlamporna, vindrutetorkare fram och bak. Ja, kontrollera allt. Och tro inte att du skall fixa det när du kommer hem för det kommer aldrig att bli av, eller så kommer det att ta lång tid.

Glöm inte att fråga ägaren efter dolda knappar och strömbrytare till exempelvis larm, startspärr eller laserstörare. Det kan bli riktigt jobbigt om du inte vet vart dom sitter.

Förhandling och prutning
Om du är intresserad av en S2:a ska du skaffa dig mycket kunskap innan du tittar på en bil. Provkör gärna flera bilar så du får en uppfattning om hur en frisk S2:a ska kännas. Hitta gärna någon som ägt en S2:a ett par år och ta med honom och titta på bilen. Servicebok är det inte alla bilar som har. Finns den så kontrollera när den är tryckt. Är den nyare än bilen så kan någon ägare ha skaffat den senare och det är ju lite skumt. Saknas servicebok borde ägaren ha samlat på sig en mindre hög med kvitton genom åren på servicar och annat.

Det är svårt för att inte säga omöjligt att hitta en fin S2:a med under 10.000 mil på mätaren. Är det en sådan du söker ska du titta efter de nyare årsmodellerna.

Det finns några saker som är tunga utgifter när det gäller S2:orna. Är dessa saker slitna är det läge att pruta eller också kanske det är så att du ska avstå köpet? Men avstå? Nej, man avstår inte en S2:a, det är ju att avstå en livsstil.

Turbo med slangar och intercooler
Klimatanläggningen
Servosystem
Eltaklucka
Koppling - inte så dyrt i sig men arbetet är omfattande och dyrt
Framlampor - speciellt projektormodellen på de nyare modellerna
Bromsar och ABS-detaljer
Växellåda och drivlina
Avgassystem
Elfel på baklamporna
Stötdämpare
Styrinrättning
Framvagnsbussningar och fjäderbenslager
Däck och fälgar
Topplock och ventiler
Bränslepump
Men låt inte denna lista eller mummel om dyra reparationer skrämma dig. Audi S2 är en väldigt välbyggd bil och man lärde sig en hel del av sina fel från Ur-quattron som fick gå tusentals mil på specialsträckor världen över. Visst, vissa delar är helt hutlöst dyra hos din Audihandlare och även firmor som ACE-competition och Dahlbäck är inte heller billiga, men det går att göra det mesta själv med hjälp av folket och forumet här på NordicAudi.

Bara man är lite teknisk och har tillgång till någonstans att skruva. Dessutom är det kul att skruva med S2:an - kolla bara på killarna i Team Irry.

Viss utrustning kan vara värt att betala lite extra för tex.

Elmanövrerade bakre ventilationsrutor
Klimatanläggning
Fjärrlarm/lås
Skibag / genomlastningslucka
Solglaslucka med förvalsautomatik samt Solcellstaklucka
Farthållare
Recaro stolar
Porsche bromsar
Skinnklädsel
Och med detta är inte sagt att dessa prylar passar alla. Alla har vi olika smak, krav och förväntningar när det gäller bilar. Läs på ordentligt och basera ditt bud utifrån skicket på bilen, miltal, servicehistoria och om du är nöjd med utrustningen. Modellen börjar ju bli till åren och ju mer utrustning, desto mer är det som kan krångla.

Lycka till!

NmRi Drifttekniker
12 januari 2007 · 224 Inlägg

Eller varför inte en evo.. där har du också 4wd och turbo smile

s40T4Malmo
12 januari 2007 · 6 Inlägg

Köp volvo s40, kostar inte mkt att försäkra(volvia) sen är det billigt att chippa i sverige.
Tänk på att reserv delar finns överallt i sverige, mkt billigare än att köra jappse.
Min polare skulle byta strålkastre på en japse och det kostande fan 4000kr för min volvo kostade det 500kr. skillnad?.

Köp det som kostar minst att underhålla (reserv delar) och som du tycker är rolig att köra.

niclas_swe bitter besserwisser
12 januari 2007 · 644 Inlägg

hur kul är det och synas i en volvo då? finns ju en anledning till att alla volvoägare tonar rutorna

Niclas Magnusson
Jönköping / Harrisburg PA
Fredrik.Gustavsson
12 januari 2007 · 2 123 Inlägg

John87 skrev:

Tripleh skrev:
Men är Nissan, Toyota och Mitsubishi pålitliga bilar?

Räcker med att du tittar på den så får du bucklor. Rost också.
Verkar krångla en del också.

Lätta att styla och trimma och grymt roliga att köra big_smile

Du verkar ju inte förstå så mkt direkt.
Och att du ens yttrar dig om bilarna när du själv har en renault.
Japanerna är idag världens bästa bilbyggare, varför tror ni alla Usa märken släppte så många bilar förra året ?
Läs på saker innan du uttalar dig. Japanare rostar ? Säg en modell som rostar mkt som är från senast 94.

lanred
12 januari 2007 · 555 Inlägg

Oj oj oj, jag önskade att jag hade 70K idag och inte om 2 veckor... men jag hade iallafall köpt en japansk bil.. så snygga !

EyeLighter
12 januari 2007 · 381 Inlägg

Min 9-3 aero. Men tänkt mig pris på 85k.

Flinder
12 januari 2007 · 133 Inlägg

får han väll pruta till 70k då :p

FreddeK
12 januari 2007 ·

min för 65000kr...då har du fem tusen över att köpa lite godis försmile

terazzi
12 januari 2007 ·

fan 70k e ju precis vad jag själv behöver tongue ahhh.. hahah, men hoppas du hittar en bra bil wink

du kan ju alltid köpa en S13 wink
som jag själv planerar göra smile

Senast redigerat av terazzi (12 januari 2007)

LoFET Almännt tokig
13 januari 2007 · 481 Inlägg

lancer evo
sierra cosworth
audi s2 eller urquattro
lancia delta
supra mk3
200sx s14
celica gt4
bmw m3 eller 328
rx7 FC3S
bmw m5
toyta soarer
300zx RHD
gammel volvo med 850 motor i

Inline sixes ist sie scheisse.......
Team_Ford PersonbilsTekniker
13 januari 2007 · 155 Inlägg

s14 hade jag lagt de på?=

HardcoreHunny Solfilmsmontör på Mellby Solfilm
13 januari 2007 · 605 Inlägg

niclas_swe skrev:
hur kul är det och synas i en volvo då? finns ju en anledning till att alla volvoägare tonar rutorna

Hahaha...Hohoho....Hihihi.....Hehehe....  Klockren!!! *ASG*

Senast redigerat av HardcoreHunny (13 januari 2007)

mellbysolfilm.se - monterar solfilm till din bil!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang