Låter skumt vid gaspådrag. Saab 9-5 2004 2,3

Smurfen40
26 februari 2019 · 675 Inlägg

Köpte en ny saab häromdagen.
Vid gaspådrag/belastning låter det något skumt ljud typ brrrr
Låter inget på tomgång eller jämn körning på typ motorväg.
Hade det varit kamkedjan hade den väl låtit på tomgång med??
Skickar em dålig video ska försöka ta en bättre sen

https://m.youtube.com/watch?v=VU39yiEyb6c

https://m.youtube.com/watch?v=PqtELSNu29s

Senast redigerat av Smurfen40 (27 februari 2019)

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
M123
26 februari 2019 · 962 Inlägg

Ja jag hör inget på min mobil men du har Turbo va?
Kan du ha en sprucken tryckslang?

"Yeah come on Affen and do the shake"
Att säga fel sak vid rätt tillfälle är lite som att säga rätt sak vid fel tillfälle.
Smurfen40
26 februari 2019 · 675 Inlägg

M123 skrev:
Ja jag hör inget på min mobil men du har Turbo va?
Kan du ha en sprucken tryckslang?

Ja jag har 2,3 turbo
Jag vill med ha det till något med turbo då det bara är när man gasar.

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Smurfen40
26 februari 2019 · 675 Inlägg

M123 skrev:
Ja jag hör inget på min mobil men du har Turbo va?
Kan du ha en sprucken tryckslang?

Här är en bättre video
Låter som man kör på vita sträcken på vägkanten.
Eller att man fått en propeller i motorn.

https://m.youtube.com/watch?v=VU39yiEyb6c

Senast redigerat av Smurfen40 (26 februari 2019)

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Smurfen40
27 februari 2019 · 675 Inlägg

Läste att trasig vacumventil kan ge ifrån sig ett brummande ljud.
Går väl en vacumslang till dumpventilen ifrån den??

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Hybrid_ Forum- och sitemoderator
27 februari 2019 · 15 287 Inlägg

En Saab till? Vad hände med den gamla?

Navigare necesse est, vivere non est necesse.
Smurfen40
27 februari 2019 · 675 Inlägg

Hybrid_ skrev:
En Saab till? Vad hände med den gamla?

Sålde den för jag fick denna nästan gratis.

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Smurfen40
27 februari 2019 · 675 Inlägg

Liten uppdatering.
Bytade lite vacumslangar utan förbättring.
Står jag på tomgång och gasar så hörs inget borde alltså ha med drivningen att göra??
Tydligen är detta inget ovanligt fel på saab då jag har hittat massor med andra folk/trådar som har samma bekymmer men inga lösningar.
Hade det varit något läckage med turbo så borde det väl låta  när man gasar stillastående också väl??
Känns som jag får släppa detta om ingen vet något konkret??

Senast redigerat av Smurfen40 (27 februari 2019)

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Snurriis
27 februari 2019 · 761 Inlägg

Smurfen40 skrev:
Liten uppdatering.
Bytade lite vacumslangar utan förbättring.
Står jag på tomgång och gasar så hörs inget borde alltså ha med drivningen att göra??
Tydligen är detta inget ovanligt fel på saab då jag har hittat massor med andra folk/trådar som har samma bekymmer men inga lösningar.
Hade det varit något läckage med turbo så borde det väl låta  när man gasar stillastående också väl??
Känns som jag får släppa detta om ingen vet något konkret??

Kolla så att downpipen sitter ordentligt, kan vara läckage.
Kolla även så att "cobran" sitter som den ska samt slangen mellan luftburken å cobran sitter bra.

Snurriis
27 februari 2019 · 761 Inlägg

Behöver inte låta något fören bilen får kämpa lite, hade samma problem med min og9-5a då vare downpipen satt bara med två muttrar samt bytte alla vakumslangar å vevhusvent.

Smurfen40
27 februari 2019 · 675 Inlägg

Snurriis skrev:

Smurfen40 skrev:
Liten uppdatering.
Bytade lite vacumslangar utan förbättring.
Står jag på tomgång och gasar så hörs inget borde alltså ha med drivningen att göra??
Tydligen är detta inget ovanligt fel på saab då jag har hittat massor med andra folk/trådar som har samma bekymmer men inga lösningar.
Hade det varit något läckage med turbo så borde det väl låta  när man gasar stillastående också väl??
Känns som jag får släppa detta om ingen vet något konkret??

Kolla så att downpipen sitter ordentligt, kan vara läckage.
Kolla även så att "cobran" sitter som den ska samt slangen mellan luftburken å cobran sitter bra.

Där kan du vara  på rätt spår kanske.
Köpte bilen i söndags.
Nybesiktiad den 14de
Låter lite som en kraftig ny v8 som drar iväg eller att man kör utan luftfilter doft mullrande ljud bara vid gaspådrag svårt att förklara ljudet
Tycker där är lite dåligt tryck i turbo med för att vara en fulltrycksturbo.där finns ingen onormal rök iallafall.
Har bytt olja och filter.
Ska kolla downpipen och cobra på fredag sen får jag nog leta vidare för jag kommer bli tokig på detta om jag inte hittar felet

Senast redigerat av Smurfen40 (28 februari 2019)

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Smurfen40
28 februari 2019 · 675 Inlägg

Uppdatering
Bytade alla vacumslangar jag hittade idag
Körde bort till mon bilmek som prövade bilen och han så att den går som en saab ska.
Inget konstigt alls tydligen.
Turbo viner lite men ingen fara alls
Så med detta sagt så släpper jag mina hjärnspöken nu och njuter vidare av bilen
Tack till alla som engagerat sig med mina spöken iallafall

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Hybrid_ Forum- och sitemoderator
28 februari 2019 · 15 287 Inlägg

Smurfen40 skrev:
Uppdatering
Bytade alla vacumslangar jag hittade idag
Körde bort till mon bilmek som prövade bilen och han så att den går som en saab ska.
Inget konstigt alls tydligen.
Turbo viner lite men ingen fara alls
Så med detta sagt så släpper jag mina hjärnspöken nu och njuter vidare av bilen
Tack till alla som engagerat sig med mina spöken iallafall

Det är nu du ska bli orolig på allvar.

Navigare necesse est, vivere non est necesse.
Smurfen40
28 februari 2019 · 675 Inlägg

Hybrid_ skrev:

Smurfen40 skrev:
Uppdatering
Bytade alla vacumslangar jag hittade idag
Körde bort till mon bilmek som prövade bilen och han så att den går som en saab ska.
Inget konstigt alls tydligen.
Turbo viner lite men ingen fara alls
Så med detta sagt så släpper jag mina hjärnspöken nu och njuter vidare av bilen
Tack till alla som engagerat sig med mina spöken iallafall

Det är nu du ska bli orolig på allvar.

Ja håller med dig
Kanske bättre att uppsöka en psykolog istället för en bilmek nästa gång ju.

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Hybrid_ Forum- och sitemoderator
28 februari 2019 · 15 287 Inlägg

Smurfen40 skrev:

Hybrid_ skrev:

Smurfen40 skrev:
Uppdatering
Bytade alla vacumslangar jag hittade idag
Körde bort till mon bilmek som prövade bilen och han så att den går som en saab ska.
Inget konstigt alls tydligen.
Turbo viner lite men ingen fara alls
Så med detta sagt så släpper jag mina hjärnspöken nu och njuter vidare av bilen
Tack till alla som engagerat sig med mina spöken iallafall

Det är nu du ska bli orolig på allvar.

Ja håller med dig
Kanske bättre att uppsöka en psykolog istället för en bilmek nästa gång ju.

big_smile

Navigare necesse est, vivere non est necesse.
Smurfen40
3 april 2019 · 675 Inlägg

Uppdatering
Bilen gick underbart häromdagen.
Parkerade och på morgonen så fick jag felkoder p1334 och p1312
Nollade koderna och bytade tändkasset.
Brummande kom tillbaka
Satte i en annan tändkasset som var dålig och då förstärkrätes brummande så byte tillbaka.
Märkte även när man ska starta den att den låter konstigt innan den startar.
Precis som den inte går på alla eller att något tändstift är löst.
Men när den startat så får den fint.
Vad kan detta vara??
Testat med 3 tändkasseten 3.7c nu
Fattar inte vad problemet kan vara

Volkswagen Passat 1,8T "Hund bilen" (2003)
Maxasken
6 juli · 1 Inlägg

Hej det var ju några år sedan nu men tänkte bidra lite för framtida felsökare.
Det spårade iväg lite på slutet av tråden vilket gör att jag blir osäker på det ljudet du hade var precis det jag tänker på. Men ursprungsfrågan är jag ganska säker på.
Jag handla här om veckan in en fin lågmilad 9⁵ Aero 02'a där jag upplevde samma.
symptom: som ett mjukt brummande/fladdrande ljud. Alltid efter/under spoolup och belastning. Kunde hålla kvar ljudet vid jämn belastning och alltid/oftast när turbonålen var ¼ upp på gula området. Kändes också som att det kunde vara ett mindre ladd-läckage. 
Min lösning: mycket riktigt var det läckage. Nu beskrev du dock att du bytt vakumslangarna men men. Det var dem i mitt fall, en lös slang från spjället. Länkar en video från Trionic Seven på Youtube där han visar och byter alla slangar.
https://youtu.be/g6kWoCzDBdg
Gjort samma procedur på min numera reservdels-9³'a så förde bara över alla "nya" slangar och problemet var löst. Hoppas detta kan hjälpa

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang