Volvo S60 tar in vatten i bakluckan (inte i baggageutrymmet)

Dextre
15 oktober 2017 · 152 Inlägg

Det läcker in på ovansidan av bakluckan på min S60 -01. Vattnet fastnar i luckan och rinner ur låset vid öppning. Luckan har ju en delning på ungefär mitten. I skarven mellan den inre och den del som även utgör luckans första vertikala del läcker det. Den yttre kåpan är av plast. Jag måste ta bort denna del för att undersöka och den verkar sitta med plastploppar som förmodligen går sönder vid demonteringen men det verkar vara något annat också för jag får inte bort den. Jag har inte hittat något i servicemanualen om hur denna demontering skall gå till. Hur är den fäst mer än med plastnitar?

Dextre
16 december 2017 · 152 Inlägg

Efter att ha bytt ut delar som håller fast plastdelen på bakluckan så ser jag nu att det passerar regnvatten på insidan av plastdelen av bakluckans yttre del. Det samlas vatten vid tryckknappen för bakluckans öppning samt lampor till registreringskyltbelysningen. Monterar jag ned dem ligger det vatten i skarvarna.

Är det bara på min S60 som det är problem med vatten vid lamporna för regplåtarna och backluckans knapp? Det känns som om det borde kunna ha hänt för flera.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang