Ljud från däck/broms?

Hbaeck
17 april 2019 · 10 Inlägg
#1

Hej

Har en Kia Sportage 1,7  -12.

Har nyligen uppstått ett missljud som troligen kommer från vänster fram. Det är ett ljud som inte är metalliskt utan mer vinande som att nåt tar emot.

Det låter inte hela tiden vid hjulets rotation utan precis som vid ett visst läge i rotationen. Vid lite sväng kan det komma men även vid rak körning.

Det luktar inte bränt eller så när man kört.

Jag har lyft upp bilen o det känns som hjulet borde snurra lite mer fritt när jag snurrar det. Jag har tagit av däcket o kollat lite. Ljudet kvarstår dock.

Vad skulle det kunna vara tro?

Tacksam för svar.

jaka54
17 april 2019 · 3 414 Inlägg
#2

Hej!
Hjullagret!

Hbaeck
18 april 2019 · 10 Inlägg
#3

jaka54 skrev:
Hej!
Hjullagret!

Så pass.. Tackar.

Hbaeck
6 maj 2019 · 10 Inlägg
#4

Väcker denna igen då jag märkte att klossen på vänster sida var nära slutet. Så bokade in en tid och fick de bytta. Hördes inget sen.

Nu några dagar senare så har det uppstått ett rytmiskt tuffande ljud sad Som uppstår efter att ha kört ungefär 500 meter. Ljudet försvinner vid bromsning, för att sen komma ganska direkt igen.

Jag upplevde idag att ljudet intensifierades när man svängde. Men ökade även ju längre jag kört. Testade bara en liten stund efter ha kommit hem igen, och då var ljudet borta och började sakta komma igen efter som sagt 500 meter.

Nån idé??

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang