Bil turbo

valle_enbom
8 september · 2 Inlägg
#1

Hejsan. Jag undrar om det finns något krav på hur stor turbon får vara på volvo 240 och volvo 940 om dom ska va laglig på väg och gå igenom besiktningen. ge gärna tips på turbos som inte laddar så mycket alltså inte är för stor och går igenom besiktningen. mvh Valle

Marlboroman
8 september · 7 972 Inlägg
#2

Ska den vara laglig så får man bara en använda en sån som sitter på motorn från fabrik.

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
8 september · 12 096 Inlägg
#3

Årsmodell på bilen?

I entusiastkretsar finns en jargong som går ut på att ”det bästa med ESP är att skiten går att stänga av”. Ofta från samma personer som kör med de snävaste marginalerna och har den minsta körrutinen, med andra ord just det klientel som har mest att vinna på ESP. Dom som smäller.
Xebers76
8 september · 1 406 Inlägg
#4

I verkligheten finns det ingen gräns, men det är när det i besikningsmannens eller polisens ögon SER trimmat ut som det börjar bli problem. En original ser ju, ja original ut. Det kommer en eftermarknads inte göra utan ansträngning.

Varför inte ta med hela soffgruppen ut på vägarna? Kolla gärna in min tråd "Den rullande soffgruppen"
https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=319705
Growe Fri fart för ett fritt folk!
8 september · 9 835 Inlägg
#5

lagen säger ORGINAL inget annat..     sen vad dom kan se eller ej är en annan sak.   körde med 16T på min 245a och aldrig någon som sa något.   men den var rätt orginal utesende alltså inte en massa fula tryckrör utan allt såg orignal  hade även intercooler som dom ofta slog ner på den tiden. men fungerade oxå.  sen att det satt annan topp och kam och gnistat mekansikt sprut gjorde att den gick relativt bra   motsvarande en 740turbo med chip 182hk(orginal) men det var inte okej bara för att den rullade igenom bes varje år.       sätter du dit en stor hedenhös turbo så räkna med problem medans ett modernt agg som räcker till över 300hk så rullar den säkert igenom utan problem   förutsatt att du monterar allt bra och det inte ser ut som ett helvete under huven som det nästan alltid gör när folk ger sig på moddningar tyvärr.

Stance=slammad bil som endast kan framföras i 2km/h på svenska vägar. håll skiten hemma i garaget så slipper vi andra hamna bakom era skithögar..
valle_enbom
9 september · 2 Inlägg
#6

okej  då vet jag, ni får gärna länka om ni vet nån turbo som inte är för stor eller för liten, tack

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang