Högtalare slutat fungera (Raggarplanka)

SmarreB
6 juli · 1 Inlägg

Hej!
Kopplade under veckan in en raggarplanka bestående utav 4st Edge 6.5" pro och ett Edge EDA350.2

https://www.rsaudio.se/produkt/billjud/ … -kabelkit/

Allting har spelat galant utan störningar eller missljud tills idag. Helt plötsligt slutade 2 stycken utav högtalarna fungera dvs de till höger om man ser lådan framifrån. Jag kollade så att allting var kopplat rätt och allt stämde. Det som visar sig vara felet är den ena terminalen på slutsteget som inte funkar. Har testat att byta plats på högtalarkablarna och dessa funkar utan problem, alla högtalare funkar om man sätter i dessa i den vänstra terminalen på slutsteget. Efter att jag konstaterade detta så drog jag ur ALLA kablar för att eventuellt se om det var glapp i några utav kablarna. När jag sedan satte tillbaka allting så funkar inte nån utav högtalarna. Det avger endast ett svagt brus om jag sätter i lågnivå kablarna i stereon.

Lite ytterligare information: Jordning är satt under vänster baksäte i bältesplattan där plåten är slipad ren från lack. Strömkabel är 20mm2 och remoten är kopplad på vänster baklykta för att den ska gå igång när bilen startar.

Vet nån vad felet kan vara? Alltså att 2st utav högtalarna slutar fungera, och sedan alla 4 efter att jag kopplat ur och in alla kablar. Tack på förhand från en väldigt irriterad grabb.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang