Bromssystem på Beach buggy?

Beach buggy
8 april 2006 · 6 Inlägg

Har en Wv beach buggy som har lite problem med bromsarna. När man bromsar drar bilen höger och detta behövs åtgärdas! hur gör man??

Tack på förhand! /Gustaf

Master-J tekniker
9 april 2006 · 88 Inlägg

Beroende på om du har trumbromsar fram eller skivor:
1/Trumbromsar - i så fall monterar du först av bromstrummorna(kronmutter med saxpinne i mitten av trumman) kolla att bromsbackarna är okey och att båda bromscylindrarna rör sig när du trampar FÖRSIKTIGT på bromsen. Om allt ser ok ut, montera samman smörj med kopparfett på stål mot stål anliggande ställen.
Bakbromsar, gör samma men här finns enbart en bromscylinder. Dessutom finns en justering som kan påverkas med en nyckel från bormsköldens insida. Se till att denna funkar och rör sig som den skall. Sätt så  samman allt igen och vrid justeringen så att den låser trumman. Så långt kommen lossar du justeringen så att trumman löper fritt igen. Kalrt.
Vid skivbromsar fram får du kolla så dessa och deras kolvar funkar som de skall och ej kärvar, samt att bromsskivorna e ok. återigen montera samman och allt bör funka perfekt.
Skulle det vara så att något hjuls bromsar vill hänga sig i bromsat läge, ligger felet troligen i bromsslangen som agerar backventil pga ålder. Byt.

Beach buggy
9 april 2006 · 6 Inlägg

Tack för all hjälp. Speciellt Master-J!

Rekomenderar ni att man gör detta själv om man inte är överdrivet händig och inte mekat så mycket förrut?

/ Gustaf

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang