240 med mycke lull ull men inget lyse

swf3r
22 juni 2009 · 24 Inlägg

Tjena, har införskaffat mig en 240 och har fått lite problem. Den förra ägaren har kopplat in en massa lull ull såsom en stereo system som dunkar tillräckligt för att väcka dom döda, LED rör undertill, elhissar, DVD och en massa annat. Han har dessutom inte kopplat grejerna på tändningen eller något sånt, utan allt är kopplat rakt på batteriet. Nu är grejen den att framljus ock bakljus funkar inte, om man vrider nyckelen till första läget så lyser det fram och bak, och all annan el funkar som de ska, dock så händer de inget om man försöker använda ljusreglaget, om man vrider den till nollan så lyser de fortfarande, vrider till helljus så lyser de lik förbannat med halvljus, det är alltså samma hela tiden, men inte om man blinkar med ljuset, om man bara blinkar snabbt så tänds helljuset o stannar tänt så som det ska, så den biten funakr, men sen när man startar motorn så funkar inget ljus längre, o de går inte att slå på heller, de enda som funkar är om man blinkar med ljuset, de funkar som det ska förutom att de inte fortsätter va tänt om man blinkar till snabbt bara. Sen funkar inte heller instrumentpanelen, alltså, klocka, hastighetsmätare, tempmätare o tankmätare, dock så funkar belysningen i panelen när tändningen är på första läget, men sen lägger den också av när man startar motorn. Dock så funkar indikationslamporna, varningslamporna o att man har ljuset på o den biten. Förra ägaren sa att den panelen va kass, kan detta vara orsaken till hela problemet?


Har någon vatt med om samma sak eller vet någon hur man kan lösa problemet?


//S

Senast redigerat av swf3r (22 juni 2009)

Den som ingen turbo har, han får åka utan bar!
volvoentusiasten
22 juni 2009 · 4 005 Inlägg

Förmodligen har den förra ägaren dragit om en hel del kablar och kopplat förbi olika relän.
Skulle föreslå att du ringer förra ägaren och frågar "WTF har du gjort?" eller följer alla kablar vart de går.

Instrumentpanelen visar bara uppgifter, den påverkar inte dina strålkastarinställningar men visst kan det vara trasiga lampor/kretskort i den med. Svårt o felsöka genom din beskrivning.

swf3r
23 juni 2009 · 24 Inlägg

Problemet löst, anledningen var glapp i tändningslåset, när man har startat så får man vrida tillbaka litta så funkar ljuset som de ska!


//S

Den som ingen turbo har, han får åka utan bar!
Drönirettab
23 juni 2009 · 21 761 Inlägg

Inte helt ovanligt med såna saker på en gammal bil, liknande problem kan även uppstå med andra saker som ska ha spänning när tändningen är på. En som jobbade på mitt jobb för ett gäng år sedan hade en 245:a där fläkten bråkade på samma sätt som ditt ljus, han fick lirka litegrann med tändnyckeln för att fläkten skulle fungera. smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang