Att låna ut bilen till farsan.

KolGruvan
29 augusti 2012 · 1 450 Inlägg

Ja skulle låna ut min bil till släktingar och vänner som man vet kör skapligt:) däremot har JAG lånat min farsas bil så den hamnade i riktbänken i garaget=)

Don't Hate Me Because I Beat You..Respect Me Because I Teach You
Volvo 242 "Mint Condition" (1982)
Winterdrift
30 augusti 2012 · 365 Inlägg

Klart att närmsta familjen får låna bilen om det behövs, men än har det inte behövts smile

Hellre 100 blås på tvären än 200 rätt fram.
Adeno självutnämnd expert
30 augusti 2012 · 157 Inlägg

Beror på personen ifråga om man lånar ut eller inte.
bara kolla på hur personen sköter och tar hand om sin egna bil så får man ju en uppfattning om det är lämpligt att låna ut eller inte.

Senast redigerat av Adeno (30 augusti 2012)

if you’re going to talk the talk, you’ve got to walk the walk
alain www.bimmerpower.org
30 augusti 2012 · 3 995 Inlägg

Som man kan se, PhR34k far bor och kör i Spanien där man inte kör alls på samma sätt som i Sverige, att repa en bil i Spanien kan man leva med, så viktigt är det inte, i Sverige, en repad eller bucklad bil hamna i stort sätt direkt till verkstaden.
Jag inte kan låna min far bil pga att han inte lever länge jag vända om frågan:
Skulle min son låna mig sin bil? svaret är ja, det gör han utan tvekan och jag också låna honom min bil vid behov, han vet att jag kör hur bra som helst och vet om att jag har oftare foten ner på gaspedalen än på bromsen.wink
Eftersom jag har kört rally och det ligger kvar i blodet.cool

varje beröring av bromspedalen är första tecken av rädsla!!!
För BMW entusiaster www.bimmerpower.org
BMW 530i (2003)
BMW X5 4.4i (2006)
Thullen
30 augusti 2012 · 1 653 Inlägg

bruksbilen lånar jag ut till personer jag litar på och vet hur jag sköter mina bilar.

Lekbilen har jag medvetet fast monterad stol i så att så få som möjligt öht ska kunna köra den, och den kör jag, jag och endast jag i ren princip, ska någon ha sönder den så är det jag.

Nissan R32 Skyline
Projekttråd: Thullen - Skyline R32 GTS-T
BBAD Utbildad hobbymekare
30 augusti 2012 · 1 125 Inlägg

lånat sällan ut min bil pga less på att få fälgarna förstörda

Volvo 855 GLE "Low and Green" (1993)
Jottix
30 augusti 2012 · 186 Inlägg

Har man spenderat pengar och tid på en bil så lånar man inte ut den, till vem som helst, speciellt inte om man tycker om bilen, och verkligen inte till någon man vet brukar råka illa ut i trafiken.
Jag är en sådan person, det är ytterst få som fått köra min bil, även om det är en bruksbil, och då har jag varit med varje gång, annars är min stora syster den enda som får köra min bil utan att jag är med, av någon anledning litar jag på hennes körning och jag har redan varnat henne att hålla sig undan ifrån trottoarkanter oxå wink

Volvo S60 T5 "Red Devil" (2001)
Micke181
30 augusti 2012 · 300 Inlägg

Lånar endast ut till personer jag litar på, vinterbilen däremot brukar jag lämna med nyckeln i ifall nån vill ta sig en vända.. wink

SE
30 augusti 2012 · 202 Inlägg

Tveksamt om farsan skulle få låna den då jag vet att han aldrig bromsat in för ett fartgupp i hela sitt liv. Min mor skulle dock få låna den alla dagar i veckan. Mycket tack vare att jag alltid lånat hennes bilar.

Mercedes C 350 AMG
Volvo V60 T8 AWD "390hk 640nm" (2019)
aha_100
30 augusti 2012 · 535 Inlägg

SoL skrev:
Bilar är till för att användas.

agree!


Jag lånar ut bilen till familjen utan att tveka. Även lill syrran som inte är världens bästa chafför direkt har lånat den några gånger.

Det är ju bara en bil...

Janneutanb
30 augusti 2012 · 7 271 Inlägg

Skulle utan tveka låna ut bruksbilen till dom flesta jag känner.
Skylinen skulle jag låna ut om det verkligen behövdes. Visst att den står mig väldigt nära och jag har lagt ner både pengar och själ i den men samtidigt så är det bara en bil.
Nä bilen kommer aldrig komma som prio 1 i mitt liv. Dom går alltid att ersätta!

Big_JN
30 augusti 2012 · 2 126 Inlägg

Jag lånar inte ut någon av mina bilar utom till Farsan men det är mest för han är så rädd om sin egen smile
Har lånat ut nån av mina gamla bilar till brorsan och dom kom alltid tillbaka med ett eller annat fel men han är inte särskilt mån om någon av sina egna bilar för den delen heller! Till kompisar har jag aldrig lånat ut någon av mina bilar!
Dock så kommer jag göra lite av ett undantag när det gäller Chevan då han som gav mig den får mer än gärna låna den i framtiden, kan inte gärna säga nej efter en sån sak eller?  big_smile

Äger inga dyra bilar men för mig är dom ovärderliga!

risodlarn
30 augusti 2012 · 577 Inlägg

Pappa får låna min bil för jag får låna hans. A6 3.0tdi quattro med pro line s line o allt vad det heter. Några fälgslag har den fått men det är farsans fruga som står för. Jag lämnar alltid tillbaks bilen med minst lika mycket bensin som när jag tog den och nästan alltid tvättad. Varmkör och turbokyler noggrant.

Finns de i min närhet som är precis likadana när de lånar bilar och de lånar jag också ut min bil till. Man märker rätt snabbt vilka det är. Låter heller ingen som jag inte redan vet hur den kör köra själv. Skulle någon av mina kompisar pajja något så är det inte hela världen de får hjälpa mig o fixa det bara.

Jag kör inte aggressivt, jag kör effektivt.
DanneSundin
30 augusti 2012 · 682 Inlägg

Lånat ut bil till syrran. Fick tillbaka den stinkandes av fimp och trasig justeringsmöjlighet av stol. Var bara en ford escort men den hade bara gått 9k mil, hade fortfarande "nybilsdoft" när den lämnades iväg. Tyvärr kom aldrig nybilskänslan tillbaka, men en hel stol fick man igen.. för en tusing.. 

Efter det har jag lärt mig - Min bil är MIN. Det spelar ingen roll om jag skulle få provköra en kompis lamborghini, han skulle endå inte få testa min. Eftersom att det är min bil vill jag ENBART ha mina "skador" på den och vara precis så vårdslös med den som JAG bestämmer! vem FAN vill ha en bil som luktar fimp t.ex. när man är ickerökare?? Numera pryder en wunderbaum den bilen.


Alain: Hoppas att du har foten mer på gaspedalen än bromsen! annars blir det jobbigt att köra bil! wink

Senast redigerat av DanneSundin (30 augusti 2012)

rcy
30 augusti 2012 · 1 705 Inlägg

9-5'an som vi har som familjefraktare skulle jag låna ut till hin håle själv om han frågade. Bucklor och repor överallt, fälgar som har mer kantskrap än det finns brats på stureplan, fläckig inredning och allmänt sliten. Går dock som en klocka och är en underbar bil, men rädd om den är jag inte.

9-3'an däremot lånar jag inte ut till vem som helst. Visst är den i jävligt bra skick, men anledningen att jag inte lånar ut den är inte så mycket att jag är rädd för att någon repar den som att jag är rädd att någon kör ihjäl sig.
Med en bra bit över 300 häst och 9-3'ans ökända kåtsnok-syndrom vid gaspådrag sliter den lätt ratten ur händerna på en ovan förare, och då vet man aldrig var resan slutar. Till och med jag som äger bilen blir ibland lite skrämd när man är lite för tung med högerdojan.
Folk som jag vet kan köra och är medvetna om vad 300 hästar innebär däremot får gärna låna den. Bilar är till för att köras, vill man ha något fint att titta på kan man lika gärna köpa en tavla. smile

Saab 9-3 Aero "the sissy" (2002)
Audi A6 Allroad "biitörbo fyrrhjula" (2002)
Saab 9-5 "familjefraktarn" (2000)
AntrE
30 augusti 2012 · 2 140 Inlägg

Om han nu vill köra en stötig satans bil som man måste sakta in för varje gupp för att inte skrapa däck i skärmkanter. lol Men han är en betydligt bättre förare än vad jag är så skulle absolut låna ut bilen till honom. smile

Somliga kallar det lyx, Mercedes Benz kallar det för standard.
jocke855R Fullvärdig medlem i NordicR
30 augusti 2012 · 119 Inlägg

finns 3 personer som jag inte tvekar över att låna ut bilen till och det är för att dem verkligen bryr sig om min bil, kör lugnt vid hinder osv osv, men till min pappa? NEJ! han har fan aldrig varit rädd om nånting när det gäller transportmedel allt från cykel till bil... sen att han är emot alla mina bilköp gör väl inte saken mkt bättre big_smile

Go Hard Or Go Home
Caffe
30 augusti 2012 · 1 436 Inlägg

Njae, eller det beror på vem det är. Bilen i sig har inget värde, får en likadan för 15k men jag vill bara låna ut den till folk som erkänner om de haft sönder något och erbjuder sig att bekosta reparationerna. Det är en principsak.

"Chaffisen tycker att det ser fränt ut. Man ska aldrig underskatta fränhetsfaktorn när man ser konstiga saker o beteenden i den här branschen. Tanken att nån kan köra i kroken finns inte i förarens sinnesvärld. Det är fränt. Det är det viktigaste."
-Åkare på facebook svarar på frågan varför en annan åkare kör trafikfarligt.
PhR34k
31 augusti 2012 · 164 Inlägg

Det är nog lika många som inte lånar ut som dem som lånar ut.
Men saken är att jag inte har någon bruksbil i den bedömningen att det är en slit och släng bil. Så om vi tänker oss att låna ut eran icke bruksbil? Men sen har jag lånat ut bilen till min morbror men jag vet att han kan köra och är väldigt försiktig. Men jag som sagt tidigare vet hur farsan kör som att han inte bryr sig om en repad fälg osv men för mig är det som att repa min själ :p jag vet att jag antagligen har ett problem men tyvärr så är jag som jag är.
Hade jag haft en bruksbil eller vinterbil så hade jag inte tvekat att låna ut till nära och kära.

sthlm
Tesla Model X "Coil" (2019)
Honda S2000 (2000)
Tagg3N Konsult
31 augusti 2012 · 1 247 Inlägg

Jag lånar ut mina bilar till nästan vem som helst. Det har jag alltid gjort. Naiv som jag är så utgår jag från att alla andra tänker som jag. Andras bilar tar man väl hand om, oavsett.
Det har bitit mig i r*ven vid flertalet tillfällen kan vara värt att tillägga smile Senast var det drivaxlar och växellåda till rallybilen som gick åt wink

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang