** LÖST **ABS-Pump jobbar konstant efter självdiagnos | Volvo V70 -99

Ottosson_V
30 maj · 98 Inlägg
#1

Tjeena

Ni vet redan kort vad problemet är av rubriken, men jag ska berätta mer detaljerat !

Jag köpte mig för ett tag sedan en V70 med besiktningsanmärkningar, en av de stora problemen va att jag behövde byta bakre hjulupphängningen (m.a.o, bakaxel), ABS va också en av problemen!

Jag hittade en begagnad upphängning med ”nya” ABS-givare och nya hjullager!


* Efter bytet verkade allt lovande, lånade en diagnostikenhet (autocom tror ja den hette) och nollställde felkoderna!

Dessa felkoder visades vid första avläsningen:
- ABS-givare bak Hö, felaktig signal
- ABS-givare bak Vä, felaktig signal
- ABS-pumpmotor, felaktig signal

Efter flera avläsningar bytte jag hela pumpen och nollställde allt igen, då kvarstod endast givarna, jag rengjorde kuggkransarna bak och putsade av givarna, nollställde och lamporna (ABS och TRACS) slocknade!

Testkörde bilen efteråt och då vid självtestet (runt 20km/h) så jobbar/snurrar/surrar/går den förbenade pumpen konstant och motoreffekten sjunker, lägger ja mig under 20km/h så går bilen fullt normalt..

Stänger jag av tracsen innan jag kör iväg fungerar bilen precis som den ska (trodde jag), jag testade ABS:en genom en ordentlig tvärnit på grusväg och vips, så va felkoderna på felaktig signal tillbaka på bakgivarna ..!

Någon som har några förslag ?
Jag har kikat i boxen och smält om lödningarna det va sprickor i också !

Senast redigerat av Ottosson_V (2 juni )

Ottosson_V
2 juni · 98 Inlägg
#2

Efter en tids juckande med kontakter hit och dit testade jag att byta till ”gamla” modellen av ABS givare !

Efter självtestet runt 20km/h så slocknade alla lampor angående ABS:en !

Slutsats, ska du byta givare, byt till likadana du hade från början !!

smile

zzr94092
2 juni · 2 785 Inlägg
#3

Ja,är inte det självklart att man ska?
Men vad satte du dit för givare?

Ottosson_V
2 juni · 98 Inlägg
#4

zzr94092 skrev:
Ja,är inte det självklart att man ska?
Men vad satte du dit för givare?

Jag satte dit Biltemas givare för årsmodell 99 - 01, funkade inte alls ! Givare från 94 - 99 gick tydligen bättre ! Kanske är något i boxen som inte känner av givarna, har hört om passiva och aktiva givare, nu har jag passiva va jag förstår !

Xebers76
2 juni · 1 254 Inlägg
#5

Kan ju vara svårt när man har en bil tillverkad nära det datum saker byts ut

Varför inte ta med hela soffgruppen ut på vägarna? Kolla gärna in min tråd "Den rullande soffgruppen"
https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=319705
Ottosson_V
3 juni · 98 Inlägg
#6

Xebers76 skrev:
Kan ju vara svårt när man har en bil tillverkad nära det datum saker byts ut

Då kan jag tillägga att min bil är tillverkad -99/05 ifall någon annan skulle behöva byta, då kan det vara till hjälp !

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang