Saab 9-5 2.3t dålig mv?

Ibra7230
23 september · 21 Inlägg
#1

Köpte nyligen en 01 9-5 2.3t steg 3 optimerad. Den laddar i nuläget 0.4-0.5. Drog ut r slangen ur mv då ladda den ända upp till 2.0. När jag drog ut c slangen ladda den som den ska 1.5 ungefär. Är den mv som är dålig eller ska jag leta någon annan stans?

Manick
23 september · 332 Inlägg
#2

Låter som att slangarna sitter fel i magnetventilen eller så drog du ur W slangen istället för R.

Ibra7230
23 september · 21 Inlägg
#3

W är väl den som är längst upp den rörde jag inte. När jag drog mitten slangen ladda den upp till 2. Slangen längst ner gick den som den ska

Manick
23 september · 332 Inlägg
#4

R längst upp, W i mitten och C längst ner. Så du ryckte wastegate slangen.

Ryck den översta slangen, plugga gärna igen den med en godtycklig skruv och ut och testa igen.

Ibra7230
23 september · 21 Inlägg
#5

okej det ska jag testa imorn. När jag testat rycka den och ifall den går som den ska vad betyder det? eller vad ska hända?

Manick
23 september · 332 Inlägg
#6

Rycker du R-slangen och den går som den ska så är det backventilerna till tankurluftningen som behöver bytas, väldigt vanligt problem som kommer med åren på dessa.

Ibra7230
23 september · 21 Inlägg
#7

är det mv som är dålig ifall den fortafarande laddar 0.5 ? och är dåligt att köra med utryckt tills jag fixat backventilerna?

Manick
23 september · 332 Inlägg
#8

Ibra7230 skrev:
är det mv som är dålig ifall den fortafarande laddar 0.5 ? och är dåligt att köra med utryckt tills jag fixat backventilerna?

Inte nödvändigtvis. Rätt ovanligt att magnetventilerna på dessa går sönder, den ska sätta felkod och tända motorlampan i så fall.

Du kan köra med slangen ryckt ett tag utan att oroa dig, plugga helst igen slangen som jag skrev tidigare med.

Ibra7230
23 september · 21 Inlägg
#9

okej tack så mycket för svaren.

Ibra7230
24 september · 21 Inlägg
#10

Ingenting hände när jag drog r slangen laddar fortfarande 0.5

Manick
24 september · 332 Inlägg
#11

Ibra7230 skrev:
Ingenting hände när jag drog r slangen laddar fortfarande 0.5

Pluggade du igen slangen med?

Ibra7230
24 september · 21 Inlägg
#12

Ja det gjorde

Manick
24 september · 332 Inlägg
#13

Någon annan vacuumslang som lossnat eller gått sönder? Kikat på dom till dumpen och till magnetventilerna på torpedväggen som går vidare till spjällhus bland annat?

Ibra7230
24 september · 21 Inlägg
#14

Ja har kollat på alla slangar

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang