Golf MK3 1.8 -97 elfel (usb, tempmätare bla)

Canston
27 juli · 3 Inlägg

Har en Golf MK3 1.8 -97 som går bra förutom några generella elfel.

Tempmätaren funkar inte förutom ibland på tomgång om man står i tex en bilkö. Då går sen upp till en vettig temp. Men gasar man så går den ner till botten direkt och rör sig inte.

Har även fel på USB-uttag som är helt döda. Funkade först men efter ha kört ett tag så dog båda två och nu funkar dessa inte alla.

Radio funkar (startar, går att lyssna på musik genom kabel med mobil men får inte in någon radiostation).

Vad kan det vara för fel?


Har även ett problem med att den drar snett till vänster efter en långkörning förra veckan. Gick bra innan den körningen. Har kollat däcktryck vilket är bra. Ser inga fel på däcken och har inte kört in i någon kant. Vad kan det vara som behöver fixas?

Senast redigerat av Canston (27 juli )

Utmarks-Loke
27 juli · 4 537 Inlägg

Du har väl inga USB-uttag i en golf från 1997? USB började användas i datorer 1996, det tog nog tio år innan de började användas i bilar.

Tempmätaren, där måste du reda ut om felet sitter i givaren eller mätaren. Börja med att banka hårt på instrumentbrädan med knytnäven, om mätaren hoppar igång då så är felet där. Annars får du gå ut och kolla hur givaren ser ut. Kolla så kontakten sitter bra, det inte är fullt av ärg och så vidare. Sedan får du ta en multimeter och mäta på givaren, dels resistans och dels om det är någon spänning över den. Mät både när det fungerar och inte fungerar för att jämföra.

Att det drar snett kan bero på anliggande bromsar. Hissa upp bilen och snurra på vänster framhjul, går det trögt?

Canston
28 juli · 3 Inlägg

Utmarks-Loke skrev:
Du har väl inga USB-uttag i en golf från 1997? USB började användas i datorer 1996, det tog nog tio år innan de började användas i bilar.

Tempmätaren, där måste du reda ut om felet sitter i givaren eller mätaren. Börja med att banka hårt på instrumentbrädan med knytnäven, om mätaren hoppar igång då så är felet där. Annars får du gå ut och kolla hur givaren ser ut. Kolla så kontakten sitter bra, det inte är fullt av ärg och så vidare. Sedan får du ta en multimeter och mäta på givaren, dels resistans och dels om det är någon spänning över den. Mät både när det fungerar och inte fungerar för att jämföra.

Att det drar snett kan bero på anliggande bromsar. Hissa upp bilen och snurra på vänster framhjul, går det trögt?

Angående skakandet och vibrationerna så visade det sig att däcken var gamla och hade separerat därav skaket. Två nya framdäck och problemet är löst. Har inte hunnit kolla elen men återkommer angående det.

Tack för svaret!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang